Psikolog Randevu

Randevu almak için lütfen formu doldurun.

Depresyon

Depresyon aynı zamanda majör depresyon ve klinik depresyon olarak da adlandırılır.  Depresyon, bir kişinin “başa çıkması gereken” basit bir durum değildir. Depresyon tedavi edilebilir. Depresyon kısa süreli bir hastalık değildir. Depresyonun ortaya çıkması uzun vadeli bir duygusal durum sorunu olmalıdır. Depresyon tedavisi uzmanlar tarafından yapıldığı takdirde başarılı sonuçlar oluşur. Depresyon genellikle orta yaşta teşhis edilir. 

Karamsar ve üzücü duygular; karamsar içerik. çaresizlik. Çaresiz hissetmek. Hayattan zevk almama Günlük hayatta her konuya ilgisini kaybetme. Bir boşluk hissi eşlik eder, her şey anlamsız görünür. Motivasyon kaybı nedeniyle, gelecek hedefleri belirlemek ve odaklanmakta zorlanır. Kaygı ve korku da olabilir. İçsel huzursuzluk ve gerginlik hissi olabilir. Ağlamaya üzüntü duyguları eşlik etse de bazı danışanlar ağlayamamaktan yakınırlar. Geçmişteki olumsuz olaylar sıklıkla akla gelir ve pişmanlık duyguları yoğunlaşabilir. Günümüzde danışanlar sıklıkla kendilerini değersiz, yetersiz veya suçlu hissetmekte, kendilerine ve çevrelerine inanmakta güçlük çekmektedirler. Yalnızlık hissedilebilir. Gelecekle ilgili olumsuz düşünceler olabilir. Yavaş düşünmek, yavaş konuşmaya yol açar. Unutkanlık yaşamaya başlayabilirler. Dikkat bozulabilir. Yeni şeyler öğrenmek gittikçe zorlaşıyor. Enerji düştükçe, insanlar kısa sürede yorgun hissedeceklerdir. Uykuya dalmak zor olabilir. Geceleri uykusuzluk çekebilir veya sabahları yorgun ve toparlanamayacak şekilde uyanabilirsiniz. Tersine, uyuşukluk ve uyku süresini uzatma eğilimi de olabilir. İştahsızlık ve kilo kaybı olabileceği gibi aşırı yeme ihtiyacı da olabilir. Ağır vakalarda, kişi kendine zarar verme veya kendine zarar verme planı geliştirebilir. Bu intihar düşünceleri/planları/girişimleri olabilir.

Depresyon hastalığı ne zaman geçer? - Depresyonda olan bir insan ne yapmalı? - Depresyon ilaçları ne kadar süre kullanılmalı? gibi bir çok soru gelmektedir. Sorularınıza kısa yanıt olması açısından depresyonda  psikoterapi sıklıkla kullanılmaktadır. Hafif  depresyonlarda Kayseri Bilişsel Davranışçı Terapi, Kayseri Şema Terapi, Kayseri EMDR etkili olmaktadır. Orta ve şiddetli depresyonlarda ise antidepresan ilaçlar (doktor kontrolünde)  kullanılmalı, ilaç yanında Kayseri psikoterapi etkili olmaktadır.

ANAHTAR KELİMELER

Kayseri Depresyon
Depresyon
Kayseri Depresyon Tedavisi
Kayseri Depresyon Rahatsızlığı
Depresyon Rahatsızlığı
Depresyon Nedenleri

Havva Özkan Klinik Psikolog